Novosti, Zdravlje

hljeb

Bravo za domaći hljeb!

Domaći hljeb je tako lako umijesiti u bilo koje vrijeme i na sve moguće načine, pa je zato idealna namirnica! Ako se odlučite za organski hljeb, u isto vrijeme ćete uživati u hrani i čuvati životnu okolinu!

Tačno znam koji su sastojci mog domaćeg hljeba!

Jedna od nesumnjivih prednosti domaćeg hljeba je to što uvijek znate koji su njegovi sastojci. Ako ste u mogućnosti, koristite organsko brašno i kvasac i eksperimentišite sa različitim receptima. Umjesto tradicionalne štruce umotane u plastičnu foliju iz supermarketa, počastite se organskim hljebom koji ste ispekli s ljubavlju i poslužili za doručak. Ako se odlučite za organske sastojke, unijet ćete dnevnu dozu vitamina i minerala bez štetnih hemikalija ili pesticida.

Iskustvo pečenja hljeba učinite još zabavnijim i pozovite ukućane da vam se pridruže! Zamolite djecu da izaberu svoj omiljeni hljeb iz knjige recepata. Ako redovno pravite malu količinu, uvijek ćete kod kuće imati svjež, domaći hljeb. Štaviše, kada se priviknete na to da svakog dana pečete hljeb, primijetit ćete koliko ste novca uštedjeli! To je zaista dobro promišljena ideja!

481365649