Novosti, Zdravlje

Hljeb

Započnite dan svježi uz svježinu hljeba za doručak!

Bread infography

Dan ćete započeti baš kako treba ako u miru uživate u doručku uz svjež, topao hljeb. Hljeb je sjajan izbor za čitavu porodicu, jer je prepun vitamina, vlakana, ugljikohidrata, proteina i minerala. U svakoj zemlji se ova jednostavna namirnica konzumira na drugačiji način.

Sve vrste hljeba, baš po vašem ukusu.

Hljeb se javlja u nebrojeno mnogo oblika širom svijeta. Od indijskog naan hljeba, francuskog bageta, pa do neizbježnog bijelog hljeba, sada možete isprobati sve vrste hljeba tokom svakog obroka, uključujući i doručak. Bez obzira na to da li više volite hrskav tost koji je tek iskočio iz tostera, ili mekani baget premazan margarinom i džemom, hljeb za doručak označava početak dana ispunjenog dobrim raspoloženjem.

Na raspolaganju imate i mnogobrojne ukuse. Ako volite hljeb u kriškama, možete birati između integralnog hljeba, hljeba sa cijelim zrnom, pa i hljeba bez korica! A zašto ne biste sami umijesili hljeb? Počastite se pekačem hljeba i eksperimentišite sa mnoštvom recepata za hljeb. Ispecite hljeb uveče i pojedite ga u slast uz doručak. Odaberete sastojke, težinu i tvrdoću korice u skladu sa svojim ukusom.
Nema ništa lijepše nego kada vas vikendom probude opojni mirisi slasnog bageta ili tople štruce hljeba, pa zato svratite do omiljene pekare bar jednom sedmično i uzmite tek ispečen hljeb. Ovo ne samo da pruža trenutke apsolutnog užitka, već vam omogućava da probate i neke nove tipove hljeba.

Da biste saznali više o hljebu, pogledajte informativnu infografiku kojoj nećete moći odoljeti.

Hljeb za doručak je još ukusniji ako je upotpunjen toplom kafom iz aparata za kafu, u skladu sa vašim ukusom.

Otkrijte sve što možete o ovoj hrskavoj poslastici!